Over mij

Hi! Wat leuk dat je er bent.

Ik ben een levensgenieter en kan intens geluk zijn met een kopje koffie op een bankje in de zon. Ik kan onwijs hard werken en onwijs hard niets doen. En ik denk dat het label multipassionate voor mij gemaakt is.

Ik heb jarenlang gedacht dat ik moest kiezen, dat ik moest weten waar ik over 5 jaar sta en dat ik iemand moest zijn, omdat ik dacht dat anderen dat vonden.

Little did I know.

Ik ben opgegroeid in een liefdevol ondernemersgezin met ouders die nog steeds knettergek zijn op elkaar en zussen waarmee ik een hele hechte band heb.

Vanuit daar heb ik een rotsvast vertrouwen meegekregen in dat wat er ook op mijn pad kom ik het aankan en ik alles kan bereiken wat ik wil.

Ik ben getrouwd met mijn highschool sweetheart, waarvan ik weet dat hij nu vlekken krijgt dat ik zo opschrijf 😉 en moeder geworden van 3 heerlijke kids. De mooiste mensen die er zijn op deze aarde, ook al kan ik ze regelmatig achter het behang plakken.

Hester in bullet points

K
Mama van Mads, Jelte en Mirthe
K
Getrouwd met Jan
K

Gek op espresso

K
Bakken energie
K
Valt regelmatig in slaap op de bank
K
Danst al vanaf haar 5e
K
Leest 1 boek per week
K
Inner nerd present
K
Houdt van zweverige shit
K
Official growth addict
K

Favoriete plek in huis is de keuken

K
Gespecialiseerd in Human Design
K
Geaccrediteerd in VerticalQ
K
Reiki-Master en voetreflexoloog
K
Bachelor in Bedrijfscommunicatie
K
Bachelor Internationale Bedrijfskunde
K
Master Bedrijfscommunicatie & Digitale Media
K

17 jaar ervaring als consultant en leider in organisaties

K

Sinds 2020 gecertificeerd als coach

Nu denk je misschien: ‘huh, dit is toch je bedrijfswebsite en je hebt het alleen maar over jouw privé’. Dat klopt, want als ik iets geleerd heb, is dat dit alles is wat ertoe doet. Jezelf, je gezin, je familie en je vrienden. En toch verliezen we onszelf regelmatig in ons werk belangrijker maken dan ons gezin.

In het boos zijn op een baas terwijl je ook gewoon in gesprek kan gaan of iets anders kan doen, ruzie maken in een team om dat je vergeet in het perspectief van de ander te gaan staan, waardoor je niet kiest voor datgene wat het allerbelangrijkste is.

Vanaf het moment dat ik me kan herinneren voel ik wijsheid in mezelf. Ik voel en weet wat er nodig is, ik ben een mensenhelper, intelligent, lief, soms een tikkie streng, altijd bezig met persoonlijke groei, positief, helder, gek op mensen en 6 keer ceremoniemeester geweest.

Ik weet als geen ander hoe het is om continu in survivalmodus te staan, met drie kinderen, een torenhoge ambitie en meer dan een fulltime baan.

Ik was een pleaser, een perfectionist en continu bezig een rol op te houden om, maar aan een beeld te voldoen. En als iets even niet werkte, ging ik gewoon nog harder werken. Een vicieuze cirkel. Overigens ook iets wat ik vanuit huis heb meegekregen. 😉

En dit is wat ik veel zie mij de organisaties waar ik rondloop en de mensen die ik coach. Iets werkt niet of het loopt niet lekker en je kiest ervoor om harder te werken. Dit gebeurt in teams, in managementteams en ook individueel.

Waardoor in plaats van even uitzoomen, en kijken wat dit je leert, je eigenlijk nog verder vast komt te zitten. Ook stoppen we dan vaak met luisteren en begrijpen.

Ik ben al 17 jaar bezig met verandering, wat verandering betekent voor jezelf en hoe veranderingen slagen in organisaties. Verandering begint voor mij altijd met zelfinzicht en -acceptatie. Daarvoor werk ik met Human Design en VerticalQ, omdat je hoofd hier zich niet mee kan bemoeien.

We zijn zo in ons hoofd gaan zitten waardoor we rondlopen als champignons, een gigahoofd en een ieniemienie lijfje. Want wanneer je weet wat je in je hebt en waar je op kan vertrouwen mag je stoppen met werken op spierkracht en karakter.

Hoe relaxt is dat?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik het leuk kan vinden wat ik doe, omdat ik vaak binnenkom op momenten dat het niet bepaald lekker gaat en er een hoop gedoe is in iemands eigen belevingswereld of in een organisatie.

Ik haal er voldoening uit wanneer iemand ineens ziet en herkent wat ze te brengen hebben en vanuit vertrouwen en interne wijsheid gaat handelen en niet vanuit conditionering. Of, wanneer in een team men ineens luistert om te begrijpen in plaats van te overtuigen. Als er beweging komt.

In de opdrachten en de coaching die ik doe, komt mijn passie voor beweging en groei samen met mijn liefde voor mensen en voor de dynamiek en complexiteit van bedrijven en organisaties.

Het is mijn missie om iedereen die ik begeleid, individueel of binnen een organisatie, in te laten stappen als zichzelf en niet 50% van zichzelf thuis te laten in de ochtend en hierin ook de ander te accepteren zoals hij of zij is.